5 redenen waarom klanten kiezen voor een duurzame oplossing

Steeds meer woningen worden voorzien van een duurzame oplossing om de koude maanden warm te zitten. De vraag naar duurzaamheid blijft stijgen en hierdoor stijgt ook de vraag naar warmtepompen. Maar wat is nou de reden achter deze vraagstijging? Dat leggen wij je graag uit.

 1. De Cv-ketel vervangen
  Heel Nederland moet van gas af. Nu is dat pas vanaf 2050 maar in 2026 wordt een hybride warmtepomp de standaard voor het verwarmen van een woning. Vanaf 2026 moeten huiseigenaren dus overstappen op een duurzaam alternatief. Maar wat als de cv-ketel nu aan vervanging toe is? Mensen willen hierbij vooruitdenken en willen vaak nu al een (hybride) warmtepomp laten installeren. Sommige mensen kiezen er hierbij al voor om meteen een all-electric (ready) warmtepomp te installeren om meteen of in de toekomst van het gas af te gaan. Dus een van de redenen is de stimulatie vanuit de overheid.
 1. Besparen op energiekosten
  De energieprijzen blijven stijgen en steeds meer mensen willen daarom een duurzame oplossing de woning. Een warmtepomp is hier een goede oplossing voor. Met een hybride warmtepomp is het al mogelijk om in een matig-geïsoleerde woning €550 tot €1.100 euro per jaar te besparen op de energierekening. Om mensen te stimuleren om energie te besparen en toch de energiekosten te verlagen heeft het kabinet heeft besloten wijzigingen aan te brengen in het tijdelijke prijsplafond. Het maximumtarief voor elektriciteit wordt verlaagd tot € 0,40 per kWh. Dat was eerder € 0,70. Daarnaast wordt het elektriciteitsverbruik dat onder het prijsplafond valt verhoogd van 2.400 kWh tot 2.900 kWh. Dat betekent dat een groter deel van het elektriciteitsverbruik onder het plafond valt en dat huishoudens en andere kleinverbruikers daar minder voor betalen. Met deze invulling blijft de prikkel om energie te besparen bestaan en sluit het plafond beter aan bij huishoudens die verwarmen met een (hybride) warmtepomp en daardoor meer elektriciteit en minder gas gebruiken. Waardoor het weer interessanter wordt voor jou klanten om te kiezen voor gasloze oplossingen.
 1. Oorlog in Oekraïne
  Door de situatie tussen Oekraïne en Rusland wordt Nederland gedwongen over te gaan naar duurzame bronnen. Rusland is namelijk een van de grootste gas- en olie-exporterende landen ter wereld. De Russische inval in Oekraïne heeft voor veel onzekerheid gezorgd, en dat leidt weer tot sterke prijsstijgingen waar we nu last van hebben. Hierdoor is er veel aandacht voor het verminderen van het verbruik van aardgas en is dit tegelijkertijd urgenter dan ooit. Hierdoor stijgt de vraag naar duurzame oplossingen die elektriciteit verbruiken in plaats van gas.
 1. Klimaatimpact verminderen
  Australië beleeft heetste zomer ooit. Noordelijke IJszee straks begaanbaar voor containerschepen. Zomaar twee krantenkoppen van vorig jaar. Wat dit ons vertelt is dat klimaatverandering geen zogenaamde hypothese is die zich in de toekomst aan ons presenteert. Het klimaat is al veranderd. En dat tij moet gekeerd worden. Daarom moet Nederland in 2050 zo’n 95% minder broeikasgassen uitstoten vergeleken met 1990. Het doel voor 2030 is 49% minder. De maatregelen om die doelen te halen staan in het Klimaatplan van de regering. De gebouwde omgeving en de industrie zijn grote veroorzakers van CO2-uitstoot. Het terugdringen van het gebruik van fossiele brandstoffen is een maatregel die grote impact heeft. Nederland is een aardgasland, en dat gaat stap voor stap veranderen. Een manier om minder CO2 uit te stoten en minder aardgas te verbruiken is doormiddel van een warmtepomp. Kwalitatief goede warmtepompen hoeven niet van ver te komen. Zo heeft STIEBEL ELTRON productielocaties in Duitsland en andere landen. Op deze manier kunnen de kosten laag gehouden worden en de kwaliteit gewaarborgd worden.
 2. Subsidie grote drijfveer: ISDE
  Om de doorbraak van de (hybride) warmtepomp in met name de bestaande bouw kracht bij te zetten, is de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) per 1 januari 2022 fors verhoogd. Particulieren en corporaties die warmtepomptechniek inzetten in bestaande bouw krijgen 30 procent van de aankoopwaarde van de techniek vergoed. In 2023 is er meer dan € 200 miljoen budget beschikbaar voor zonneboilers, (hybride) warmtepompen, isolatiemaatregelen en aansluitingen op een warmtenet. Let wel: de subsidie geldt enkel voor bestaande bouw, niet voor nieuwbouw. Een grote stimulans voor klanten om juist nu de overstap te maken op een duurzame oplossing zoals een warmtepomp.

Voldoe ook aan de vraag
Dus of het nou vanuit de stimulatie vanuit de overheid komt, de hoge energierekeningen of uit klimaat overwegingen, steeds meer Nederlanders willen de overstap maken naar een warmtepomp. Er zijn veel verschillende warmtepomp oplossingen op de markt. Om het jou zo makkelijk mogelijk te maken hebben we onze oplossingen gebundeld in sets. Zo heb je altijd een passende set om te voldoen aan de vraag van jouw klant. Daarnaast zijn onze sets altijd zo ontworpen dat ze geluidsarm zijn en ruimte besparen door het combineren van de drinkwaterboiler, het buffervat en de hydraulische functiecomponenten in één toestel. Benieuwd met welke set jij voldoet aan de vraag van jouw klant? Download de brochure!

Volg onze gratis trainingen
Merk jij nou ook dat de vraag naar warmtepompen stijgt en wil jij jouw klanten zo goed mogelijk van dienst zijn? Bij STIEBEL ELTRON is het mogelijk om gratis trainingen te volgen die jouw kennis verrijken. Wij bieden een divers aanbod van trainingen. Kijk hier voor meer informatie over onze trainingen.

Onze trainingen