Webinar terugkijken

Wat betekent het voor woningcorporaties?

Woningcorporaties moeten hun woningportefeuille verduurzamen. Vanaf 2026 is minimaal een hybride warmtepomp verplicht, in 2050 energieneutraal. Het energienet is overvol en verduurzamen is niet goedkoop. Specialisten van onder andere STIEBEL ELTRON vertellen je in het webinar ‘Brine-water warmtepompen, we zoeken het tot de bodem uit!’ hoe brine-water warmtepompen passen in het verduurzamen van de woningportefeuille van woningcorporaties. Hoe ga jij om met ruimtegebrek, financiële overwegingen en duurzaamheid? Zonder daarbij de bewoners uit het oog te verliezen.

Frequently Asked Questions

In het kort komt het neer op dat wij in de huidige markt veelal kijken naar de initiële aanschafprijs. Door de grondboring valt een brine-warmtepomp duurder uit in aanschaf.
Echter als je kijkt naar de gehele levensduur van de installaties inclusief de kosten voor het elektra en onderhoud is een grondgebonden warmtepomp goedkoper dan een lucht-water warmtepomp.

Absoluut. Hierover in het webinar uiteraard meer. Het rendement van een brine-water warmtepomp is hoger en we kunnen makkelijker hoge afgiftetemperaturen ophalen.
Hierdoor zijn brine-water warmtepompen uitermate geschikt voor bestaande bouw. Want ze kunnen worden aangesloten op bestaande radiatoren.

Geen buitenunit, geen geluidsoverlast en een kleine benodigde opstelplaats. Oftewel minimale ruimte inleveren en nog belangrijker, de bewoner gaat besparen op de energierekening door het hoge rendement van de warmtepomp. Kom maar op met het bewonerstevredenheidonderzoek.

Welke onderwerpen komen aan bod?

  • Hoe ziet het financiële plaatje er echt uit?
  • Wat is de Total Cost of Ownership (TCO)?
  • Hoe ziet het MeerJaren Onderhoudsplan eruit (MJOP)?
  • Wat betekent het voor bewoners?
  • Netcongestie
  • Boringen/vergunningen
  • Overheid, cijfers en trends
  • Voordelen als geluid, opstelruimte, koelen en installatiegemak

Sprekers

Presentator

Henry Konterman - Business Developer Noord-Oost

“Het idee voor dit webinar ontstond aan tafel bij een woningcorporatie. Ze waren verbaasd over alle mogelijkheden en enthousiast over onze oplossingen. Ik neem je mee in de uitdagingen, trends en mogelijkheden.”

Nick van der Hoff - Technisch Planner & Adviseur

“Meten is weten en daardoor weet ik dat brine-water warmtepompen echt een uitkomst kunnen bieden voor woningcorporaties. Ik vertel je tijdens het webinar over de cijfers en de meer technische kant van brine-warmtepompen als oplossing.”

Gerrit Draaijer - Manager innovaties

Duratherm is al meer dan 20 jaar gespecialiseerd in het ontwerp en de aanleg van aardwarmtesystemen en adviseren de klant op het gebied van open en gesloten bodemenergiesystemen.

Manuel Venderbos - Dagvoorzitter

Als Presentator / dagvoorzitter maakt Manuel in dit webinar technische thema’s op een laagdrempelige manier bespreekbaar.

STIEBEL ELTRON gaat voor WPeasy – warmtepompen easier than ever.

Webinar terugkijken?

Webinar Brine-water warmtepompen terugkijken

Naam(Vereist)