De voordelen van een binnenopstelling voor nieuwbouw
De voordelen van een binnenopstelling voor nieuwbouw
Als aannemer of ontwikkelaar wil je natuurlijk dat de verwarmingsinstallatie dekkend is in de BENG berekening en kostentechnisch voordelig is. In deze blog zoomen we in op de voordelen van binnenopgestelde warmtepompen voor aannemers en ontwikkelaars in projectmatige nieuwbouw. Wat zijn de voordelen van verwarmen en koelen in de nieuwbouw met een lucht-water warmtepomp die binnenshuis wordt opgesteld?
BENG ready
We hebben twee sets voor nieuwbouw met binnenopgestelde warmtepompen:
- WPL 09 ICS classic compact plus Set 2
- WPL 17 ICS classic compact plus Set 2
Dit zijn binnenopgestelde warmtepompen, waarbij de WPL 09 ICS geschikt is voor conceptbouw tot 6 kW en de WPL 17 ICS tot 9 kW. Beide sets komen met een combiboiler met een boilervat van 270 liter en een buffervat van 100 liter. Alle sets in de N-Line van STIEBEL ELTRON worden geleverd met gelijkswaardigheidsverklaringen, DWG-tekeningen, maatschetsen en meer. De sets zijn dan ook uitermate geschikt voor een of twee gezinswoningen binnen projectmatige nieuwbouw. En maken de aanlevering voor de BENG berekening makkelijker dan ooit.
De oplossing die je niet ziet
Een binnenopgestelde warmtepomp heeft verschillende voordelen bij nieuwbouw. Warmtepompen voor binnenshuis worden geïntegreerd in het ontwerp van een huis of gebouw, waardoor ze minder zichtbaar zijn. Als speciale nadruk wordt gelegd op het uiterlijk van de buitenruimte is een binnenopgestelde warmtepomp een goede keuze. Doordat de warmtepomp geen buitendeel heeft, is deze niet zichtbaar in de architectuur. Een architectonische oplossing is vaak om het buitendeel te plaatsen in een dakkap. Dit heeft invloed op het onderhoudsgemak. Een binnenopgestelde warmtepomp is dus niet zichtbaar in de architectuur en behoud het onderhoudsgemak.
Maximale prestaties, minimale ruimte
Een ander voordeel is dat binnenopgestelde warmtepompen minder ruimte in beslag nemen dan buitenunits. Dit is handig bij nieuwbouwprojecten met beperkte buitenruimte. Onze sets inclusief combiboiler besparen nog meer ruimte. In de combiboiler zijn de drinkwaterboiler, het buffervat en de hydraulische functiecomponenten in één toestel gecombineerd. Met de warmtepomp en combiboiler heb je een compacte installatie voor verwarmen, warm tapwater en koelen.
Geen geluidsberekening
Binnenopstelling maakt deze sets geschikt voor dichte bebouwing, omdat deze in de binnenruimte is opgesteld, waardoor er vrijwel geen geluidsemissie is buiten. Doordat de geluidsisolatie van de warmtepomp-luchtgeleiding zo doordacht is, is het toestel nauwelijks hoorbaar ook in kleinere woningen. De zeer stille werking wordt mogelijk gemaakt door het ingekapselde koelcircuit en de ontkoppelde compressor. In de nachtmodus (“Silent Mode”-functie) kunnen werkingsgeluiden verder worden verminderd.
Kosten besparen met installatiegemak
Eenvoudige aansluiting: luchtslangen met sneladapter verminderen installatiekosten. Standaard geïntegreerd zijn de volgende componenten: de elektrische nood-/bijverwarming voor mono-energetische werking en antilegionella-verwarming, de omschakelklep voor de warmwaterbereiding alsmede het veiligheidsventiel met afvoerleiding. Door de hoge mate van integratie hebben deze sets hoog installatiegemak en besparen zo tijd. Daarbij bieden deze systemen veel flexibiliteit in positionering en installatie.
Perfecte samenwerking
Alles begint bij het selecteren en adviseren van de best passende warmtepompsets voor het nieuwbouwproject. Met alle oplossingen op de markt is dit soms nog best een klus. Daarom hebben wij onze producten gecombineerd tot sets, lekker overzichtelijk en systemen die altijd goed samenwerken. De binnenopgestelde warmtepompen WPL 09/17 ICS werken perfect samen met de HSBC 300 L voor veilige systeemhydraulica en weinig benodigde ruimte. Groot opslagvolume en warmtewisselaar met een groot oppervlak voor een hoge drinkwaterbehoefte. De boilers zijn boven elkaar geplaatst en kunnen worden losgekoppeld. Geïntegreerde handvaten vergemakkelijken het transport naar de opstelplaats.
Hulp nodig?
STIEBEL ELTRON heeft een eigen serviceorganisatie voor nazorg, biedt technische ondersteuning in het voortraject en regelt wanneer nodig de ingebruikname. Zo ondersteunen wij jou in het gehele proces. Heb je vragen of advies nodig? Maak vrijblijvend een afspraak!