Onze trainingen

Klik op meer informatie voor trainingsdata en aanmelden.

Advies en samenstellen warmtepompsystemen

Tijdens deze training leer je alles over het selecteren en adviseren van warmtepompsystemen. Je leert werken met online tools waardoor jij altijd de juiste set adviseert als je de randvoorwaarden weet.

Meer info

Basiskennis en montage warmtepompen

In deze training leer je hoe een warmtepomp is opgebouwd, je herkent het type warmtepomp en kunt aan de hand van de handleiding een warmtepomp plaatsen, monteren en aansluiten.

Meer info

Inbedrijfname en storingen warmtepompen

Je leert tijdens deze training welke instellingen gedaan moeten worden, je kunt via een inbedrijfname-protocol een warmtepomp opstarten en je kunt aan de hand van de handleiding service-werkzaamheden uitvoeren.

Meer info

Basiskennis en montage Home Comfort

Leer ontwerpkenmerken kennen en de toestelkeuze te bepalen. Je leert alles over inzetgrenzen, opbouwvariaties, functionaliteit en eisen aan de opstellingsplaats. Je kunt na de training een product plaatsen en aansluiten.

Meer info

Trainen in kleine groepen

Toegang tot exclusieve tools van STIEBEL ELTRON

Goede balans tussen theorie en praktijk

Gratis eendaagse trainingen

Eén van onze trainingen volgen?

Meld je dan nu aan!

Set trainingen
Om het jou zo makkelijk mogelijk te maken introduceren wij de STIEBEL ELTRON sets. Onze warmtepompsets zijn gemaakt om een eenvoudige standaardoplossing te bieden voor uiteenlopende situaties. Ze maken van het kiezen van het juiste product en accessoires een eenvoudige taak.

Met alle oplossingen op de markt is dit soms nog best een klus. Daarom hebben wij onze producten gecombineerd tot sets, lekker overzichtelijk en systemen die altijd goed samenwerken. Hybride oplossingen zijn te vinden in onze H-LINE. Sets speciaal voor renovatie zijn ondergebracht in de R-LINE. Alle sets specifiek geselecteerd voor nieuwbouw vallen onder de N-LINE.

Bekijk onze set trainingen

Onze trainers

Nick van der Hoff

“Sinds 2020 verzorg ik bij STIEBEL ELTRON de technische planning en het advies, simpel gezegd, een juiste match maken tussen product en project. Om de match tussen product en project te maken moet je weten welke keuzes impact hebben op het totale systeem. Ik heb altijd veel waarde gehecht aan iets simpel kunnen uitleggen. Want alleen als je het zelf goed snapt, kun je het simpel uitleggen!”

Frank Mooi

“Ik werk nu sinds 2018 bij STIEBEL ELTRON als service engineer. Mijn werk bestaat vooral uit het ondersteunen van installateurs bij servicewerkzaamheden, installatie vragen en het inregelen van warmtepomp installaties. Ook help ik hen bij het vergroten van hun kennis door trainingen te geven. Het delen van kennis zorgt ervoor dat we er samen een mooie installatie van kunnen maken.”

Mike Douma

“Ik heb in mijn loopbaan alles van a tot z gedaan op het gebied van installatietechniek. Voor STIEBEL ELTRON ben ik vaak op pad voor ingebruiknames, project begeleidingen, advies en word ik vaak ingezet voor complexe storingen. Ik ben ervan overtuigd dat niemand alles weet, ik ook niet, maar samen weet je veel. Het doel is dat we samen meer weten na de training.”

Manuel Mulder

”Ik jaren gewerkt in de installatietechniek als servicemonteur, met als specialisatie elektrotechniek, en koudetechniek. Naar mijn mening zijn trainingen belangrijk omdat ik graag mijn kennis wil overdragen op dit gebied. Zo kunnen onze producten op zeer veel manieren worden aangesloten, waardoor we met bijvoorbeeld onze boilers op vrijwel elke plaats, een passende oplossing hebben.”

Zorgeloos & comfortabel trainen bij STIEBEL ELTRON

Heb jij als installateur behoefte aan een training op het gebied van warmtepompen of Home Comfort? Dan ben je bij STIEBEL ELTRON aan het juiste adres! Onze trainingen zijn gemaakt door installateurs en voor installateurs.

  • Volg kosteloos eendaagse trainingen
  • Afgestemd op jouw niveau
  • Zoveel mogelijk praktisch aan de slag

We laten je zien waar je de juiste informatie kunt vinden en welke tools je kunt gebruiken.

Zodat jij na onze trainingen zorgeloos en comfortabel aan de slag kunt!

Nieuwsgierig naar onze trainingen?

Download de brochure

Volg ons voor het laatste nieuws: