Dit is je uitslag:

Training 3: Basiskennis en montage warmtepompen

Tijdens deze training leren we je het instellen van de parameters van een warmtepomp, de warmtepomp inbedrijfnemen en storingen op te lossen. Belangrijker nog, we reiken je allerlei tools aan, waardoor jouw werk makkelijker wordt. Je kunt namelijk niet alles weten, ons doel is dat je wel alles kunt vinden. Zodat jij slim kunt omgaan met de informatie die jij voorhanden hebt. Je hoeft dan ook geen natuurkundige te zijn, maar we leren je wel de berekeningen op een simpele manier. Want meten is weten.

Meld je dan nu aan!

Onze trainingen

Advies en samenstellen warmtepompsystemen

Tijdens deze training van 1 dag leer je alles over het ontwerpen, selecteren en integreren van warmtepompsystemen. Je krijgt de beschikking over exclusieve STIEBEL ELTRON Tools. Je kunt warmtepompsystemen selecteren en configureren.

Meer info

Basiskennis en montage warmtepompen

Tijdens deze training van 1 dag leer je hoe een warmtepomp is opgebouwd, je herkent het type warmtepomp en kunt aan de hand van de handleiding een warmtepomp plaatsen en aansluiten.

Meer info

Inbedrijfname en storingen warmtepompen

Tijdens deze eendaagse training  leer je alles over de werking van een warmtepomp, je leert welke instellingen gedaan moeten worden, je kunt volgens het STIEBEL ELTRON inbedrijfname-protocol een warmtepomp opstarten en je kunt aan de hand van de handleiding service-werkzaamheden uitvoeren.

Meer info

Basiskennis en montage Home Comfort

Tijdens deze eendaagse training leer je de verschillende ontwerpkenmerken kennen en de toestelkeuze te bepalen. Je leert de inzetgrenzen van de producten kennen en je leert alles over opbouwvariaties, functionaliteit en eisen aan de opstellingsplaats. Je kunt aan de hand van de handleiding een product plaatsen en aansluiten.

Meer info

STIEBEL ELTRON – Altijd de juiste training voor jou!

Heb jij als installateur behoefte aan een training op het gebied van warmtepompen of Home Comfort? Dan ben je bij STIEBEL ELTRON aan het juiste adres. Onze trainingen zijn gemaakt door installateurs en voor installateurs. 

  • Gratis eendaagse trainingen
  • Afgestemd op jouw niveau
  • Zoveel mogelijk praktisch aan de slag 

We laten je zien waar je de juiste informatie kunt vinden en welke tools je kunt gebruiken. Zodat jij na onze trainingen zorgeloos en comfortabel aan de slag kunt!

Onze trainers

Jouw trainers voor training 3 zijn Frank Mooi en Mike Douma.


Frank Mooi
“Ik werk nu sinds 2018 bij STIEBEL ELTRON als service engineer. Mijn werk bestaat vooral uit het ondersteunen van installateurs bij servicewerkzaamheden, installatie vragen en het inregelen van warmtepomp installaties. Ook help ik hen bij het vergroten van hun kennis door trainingen te geven. Het delen van kennis zorgt ervoor dat we er samen een mooie installatie van kunnen maken.”

Mike Douma
“Ik heb in mijn loopbaan alles van a tot z gedaan op het gebied van installatietechniek. Voor STIEBEL ELTRON ben ik nog steeds vaak op pad voor ingebruiknames, project begeleidingen, advies en ik word vaak ingezet voor complexe storingen. Ik ben ervan overtuigd dat niemand alles weet, ik ook niet, maar samen weet je veel. Het doel is dat we samen weer meer weten na de training.”

Klaar om aan de slag te gaan?