De 11 oplossingen voor nieuwbouw

De 11 oplossingen voor nieuwbouw

Het doel is 100.000 nieuwbouwwoningen per jaar. Alleen is grond schaars en is er een overvloed van regels, ruimtelijke taboes en gevestigde belangen. Daarbij is er een groot tekort van vakmensen in de bouw, zijn de bouwkosten hoog en zijn beleggers terughoudend geworden. Dat brengt de bouwsector in een lastig pakket. Als innovatief familiebedrijf volgen we een duidelijke lijn in de energiediscussie: stroom is de energie van de toekomst, bij voorkeur uit hernieuwbare bronnen. Daarom zetten we ons met ca. 4000 medewerkers en medewerksters wereldwijd in voor efficiënte verwarmingsoplossingen met groene technologieën. Door het lastige pakket waarin de bouwsector nu verkeert willen we het de aannemer, ontwikkelaar en installateur zo makkelijk mogelijk maken.

Altijd de juiste oplossing bij de hand
Onze warmtepompsets zijn gemaakt om een eenvoudige standaardoplossing te bieden voor uiteenlopende situaties. Ze maken van het kiezen van het juiste product en accessoires een eenvoudige taak. Met elf verschillende sets heb jij voor elk nieuwbouwproject de juiste oplossing bij de hand met de N-Line nieuwbouw sets. Of het nou gaat om rijwoning, bungalow, vrijstaande woning of een project met aanvullende GIW, Geluid, BENG of tapwater eisen, voor elke nieuwbouwproject is er een standaardoplossing. Per set leveren wij standaard alle tekeningen, bestekteksten, beschrijvingen en verklaringen aan die nodig zijn. Pas onze sets zorgeloos toe in nieuwbouw.

LUCHT-WATER

Combiboiler met buitendeel
Weinig benodigde ruimte in nieuwbouwprojecten, omdat er slechts één binnen- en buitentoestel noodzakelijk is. De monobloc-warmtepomp wordt buitenshuis opgesteld en zorgt met zijn toerentalgeregelde compressor voor een optimaal aangepast verwarmingsvermogen. Warmwatervat en buffervat met geïntegreerde hydraulische componenten inclusief warmtepompmanager voor warmtepompen en aansluiting van verwarmingscircuit in één behuizing. Alle sets zijn geschikt om te koelen.

 • N1 WPL 09 ACS Classic + HSBC 180 Plus

Nieuwbouw rijwoningen die minder dan 6 kW nodig hebben

 • N2 WPL 17 ACS Classic + HSBC 180 Plus

Nieuwbouw twee-onder-een-kapwoningen die tussen de 4 tot 9 kW nodig hebben

 • N3 WPL 25 AC Premium + HSBC300 Cool

Nieuwbouw vrijstaande woningen die tussen de 9 tot 20 kW nodig hebben

 • N4 WPL-A 07 HK 230 Premium + HSBC300 Cool

Geschikt voor nieuwbouwwoningen waar aanvullende eisen gelden qua GIW, geluid, BENG en tapwater

 • N11 WPL 09 ACS + HSBB180 Plus

Kosten efficiente keuze voor nieuwbouw

Alles binnen opgesteld
Een binnenopgestelde warmtepomp heeft verschillende voordelen bij nieuwbouw. Doordat de warmtepomp geen buitendeel heeft, is deze niet zichtbaar in de architectuur. Een ander voordeel is dat binnenopgestelde warmtepompen minder ruimte in beslag nemen dan buitenunits. Dit is handig bij nieuwbouwprojecten met beperkte buitenruimte. Onze sets inclusief combiboiler besparen nog meer ruimte. In de combiboiler zijn de drinkwaterboiler, het buffervat en de hydraulische functiecomponenten in één toestel zijn gecombineerd. Verder is de binnenopstelling zeer geschikt voor dichte bebouwing, omdat er vrijwel geen geluidsemissie is buiten. Door de geluidsisolatie van de warmtepomp-luchtgeleiding is het toestel nauwelijks hoorbaar ook in kleinere woningen.

 • N5 WPL 09 ICS Classic + HSBC300 L Cool

Conceptbouw waarbij minder dan 6 kW nodig is

 • N6 WPL 17 ICS Classic + HSBC300 L Cool

Conceptbouw waarbij tussen de 6 tot 9 kW nodig is

All-in-one met ventilatie
De LWZ 05 CS Premium combineert de vier functies, namelijk ventilatie, verwarming, waterverwarming en koeling in één systeem. Iets wat de invertertechnologie mogelijk maakt. Het systeem kan gecombineerd worden met zowel een zonnesysteem als met een fotovoltaïsch systeem. Met een vloeroppervlakte van iets meer dan een vierkante meter is dit een zeer compact all-in-one systeem. Dit systeem is geschikt voor rijwoningen, twee-onder-een-kapwoningen en kleine vrijstaande woningen. Het ventilatiesysteem van de LWZ 05 CS Premium, heeft luchttoevoer én –afvoer, de buitenlucht wordt centraal aangezogen en via een kanalennet verdeeld over de luchttoevoerruimten. Bij dit systeem gebeurt de ventilatie met warmterecuperatie. De warmteterugwinning vindt plaats in een kruistegenstroomwarmtewisselaar, die tot ca. 90% van de warmte uit de afgevoerde lucht overdraagt aan de toevoerlucht.

 • N7 LWZ 05 CS Premium

BRINE-WATER
De compacte en vermogensgeregelde brine-water-warmtepomp met invertertechnologie en geïntegreerde warmwaterboiler wordt binnen opgesteld. De hoge mate van integratie vergemakkelijkt de installatie. Dankzij de kleine opsteloppervlakte is de benodigde ruimte klein. Voor de energie-efficiënte, passieve koeling via de vloerverwarming is een tussenwarmtewisselaar geïntegreerd. Monovalente werking voor verwarming en warm water is mogelijk. De zeer stille werking wordt verzekerd door het ingekapselde koelcircuit en de ontkoppelde compressor. Dankzij de energiebesparende invertertechnologie en de geïntegreerde terugwinning werkt de warmtepomp het gehele jaar door zeer efficiënt. Voor de opstelling zijn geen bijzondere veiligheidsvoorzieningen vereist

 • N8 WPE-I 04 HKW 230 Premium

Nieuwbouw rijwoningen die minder dan 5 kW nodig hebben

 • N9 WPE-I 06 HKW 230 Premium

Nieuwbouw twee-onder-een-kapwoningen die tussen de 5 tot 7 kW nodig hebben

 • N10 WPE-I 08 HKW 230 Premium

Nieuwbouw vrijstaande woningen die tussen de 7 tot 10 kW nodig hebben

Download de brochure nieuwbouw

Hulp nodig?
STIEBEL ELTRON heeft een eigen serviceorganisatie voor nazorg, biedt technische ondersteuning in het voortraject en regelt wanneer nodig de ingebruikname. Zo ondersteunen wij jou in het gehele proces. Heb je vragen of advies nodig? Maak vrijblijvend een afspraak!

Maak een afspraak