Advies en installatie gaan hand in hand

Advies en installatie gaan hand in hand

De opkomst van duurzame woningverbeteringen wint gestaag aan terrein, gedreven door niet alleen klimaat gerelateerde doelen, maar ook door de opwaartse trend van energieprijzen. Deze gecombineerde invloeden fungeren als katalysator voor innovaties en initiëren een evolutie in de rol van installateurs. Bij STIEBEL ELTRON beschouwen we vooruitgang niet als een doel op zich, maar als een kans om de levenskwaliteit te verbeteren. Dit doen we al bijna 100 jaar. We zien installateurs dan ook niet alleen als praktische uitvoerders, maar de belangrijkste schakel in het proces van verduurzaming

Schrijf je in voor onze training

Adviseurs voor de energietransitie

De reden dat mensen woningen willen verduurzamen komt voort uit verschillende redenen, variërend van klimaatgerelateerde overwegingen tot het willen besparen op de energierekening. Samen met fabrikanten en installateurs wordt gewerkt aan het opschalen van (hybride) warmtepompen, het wegnemen van hindernissen en het opleiden van meer experts. Tot 2030 worden ook subsidies verleend voor de aanschaf van (hybride) warmtepompen.

 

Diversiteit in duurzaamheid

Het begrip “verduurzaming” is allesomvattend en biedt tal van mogelijkheden. Voor leken is het echter een uitdaging om wegwijs te worden in dit uitgestrekte landschap van keuzes. Huiseigenaren geven dan ook de voorkeur aan professioneel advies van installateurs, waarbij STIEBEL ELTRON met hun WP Easy (Warmtepompen, ventilatie en Home Comfort easier than ever) aanpak uitkomst biedt. Maar welke oplossing past nu het best bij hun specifieke woning? Hoe kan het gewenste comfort worden behouden zonder dat de kosten de pan uit rijzen? Het tijdperk van standaardoplossingen is echt voorbij. De huidige huiseigenaar verlangt persoonlijke begeleiding en het juiste advies, waarbij hun behoeften centraal staan.

 

De installateur van de toekomst

Bij het faciliteren van woningverduurzaming spelen verschillende factoren een rol en dit betekent voor de installateur dat hij ook steeds meer kennis moet hebben om woningeigenaren goed te kunnen adviseren. De installateur moet voor ieder type woning haalbare oplossingen kunnen bieden. Die ook passen met de achterliggende redenen. Wil iemand alleen kosten besparen in de toekomst of wil iemand echt volledig van het gas af. En zijn de wensen passend bij het budget dat de woningeigenaar voor ogen heeft. Op basis van al die informatie geeft een installateur een passend advies.

 

Goed advies begint bij goede kennis

Daarvoor is goede productkennis nodig. We begrijpen we de dringende behoefte aan goed opgeleide installateuradviseurs. Daarom bieden we gratis gespecialiseerde trainingen en opleidingen aan bij STIEBEL ELTRON Academy. Zo ook de training ‘Advies en samenstellen warmtepompsystemen’. Tijdens deze eendaagse training leer je alles over het selecteren en adviseren van STIEBEL ELTRON warmtepompsystemen. Je leert werken met online tools van STIEBEL ELTRON waardoor jij altijd de juiste set adviseert als je de randvoorwaarden weet.

 

Andere gratis trainingen

Ook voor andere trainingen op het gebied van warmtepompen en Home Comfort kun je als installateur, werkvoorbereider, projectleider, adviseur en ontwerper bij STIEBEL ELTRON terecht:

  • Trainingen specifiek per warmtepompset
  • Training: Advies en samenstellen warmtepompsystemen
  • Training: Basiskennis en montage warmtepompen
  • Training: Inbedrijfname en storingen warmtepompen
  • Training: Basiskennis en montage Home Comfort
  • Trainingen op maat

Wil je meer informatie over de trainingen of wil je je graag aanmelden?

Aanmelden voor training
Download brochure