Een grote vraag naar warmtepompen

Een grote vraag naar warmtepompen
Een groot tekort aan installateurs

De warmtepomprevolutie is in volle gang en er is geen tijd te verliezen. Het aantal geplaatste warmtepompen groeit met een ongekende snelheid en daarmee ook de vraag naar goed geschoolde installateurs. De wereld kijkt naar de installatiebranche om huizen duurzamer en energiezuiniger te maken, maar er dreigt een tekort aan technische specialisten.

Volg onze training voor installateurs

Het aantal geïnstalleerde warmtepompen groeit explosief vanwege de stijgende gasprijzen. In 2021 plaatsten installateurs maar liefst 100.000 warmtepompen, een stijging van 37 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. Het kabinet heeft ambitieuze doelen gesteld om dit aantal tegen 2026 te verdubbelen tot 200.000.

Vanaf 2026 wordt de (hybride) warmtepomp de standaard voor het verwarmen van huizen. Tegen 2030 moeten er maar liefst 1 miljoen warmtepompen worden geïnstalleerd in bestaande woningen. Deze verschuiving creëert een enorme vraag naar vaardigheden zoals die van jou. Maar hier komt het belangrijkste deel: het dreigende tekort aan installateurs. Techniek Nederland doet er alles aan om voldoende warmtepompinstallateurs op te leiden. Ze realiseren in elke regio speciale opleidingslocaties en hebben de ambitie om de installatietijd van een warmtepomp te halveren, van gemiddeld 32 uur naar 16 uur.

Bij STIEBEL ELTRON delen we die ambitie. Want ons doel is WP Easy | Warmtepompen, ventilatie & Home Comfort easier than ever. We begrijpen de dringende behoefte aan goed opgeleide installateurs. Daarom bieden we gratis gespecialiseerde trainingen en opleidingen aan bij STIEBEL ELTRON Academy. Je kunt hier als installateur, werkvoorbereider, projectleider, adviseur en ontwerper terecht voor al je trainingen op het gebied van warmtepompen en Home Comfort:

  • Trainingen specifiek per warmtepompset
  • Training: Advies en samenstellen warmtepompsystemen
  • Training: Basiskennis en montage warmtepompen
  • Training: Inbedrijfname en storingen warmtepompen
  • Training: Basiskennis en montage Home Comfort
  • Trainingen op maat

Door de trainingen maak jij jouw werk makkelijker. En dat is ons doel. Welke training ga jij volgen zodat jij klaar bent voor de toekomst?

Meld je aan voor onze training
Volg een training bij STIEBEL ELTRON