De weg naar tevreden klanten

De weg naar tevreden klanten

De wereld van warmtepompen verandert snel. Jij als adviseur of installateur gaat natuurlijk voor tevreden klanten. Niet in de laatste plaats omdat tevreden klanten logischerwijs het meeste opleveren. Maar hoe krijg je dat voor elkaar? Tevreden klanten en het liefst zo makkelijk mogelijk. In deze blog gaan we alle stappen langs en maken we het je zo makkelijk mogelijk!

Advies
Alles begint bij het selecteren en adviseren van de best passende warmtepompsystemen voor het project. Daarbij moet je natuurlijk de producten kennen, speelt warmteverlies een grote rol en zijn de randvoorwaarden leidend. Voor sommige projecten is dit appeltje eitje, voor andere daarentegen kan dit best wel een puzzel zijn. Zeker met alle mogelijke oplossingen die op de markt zijn. Daarom hebben wij onze producten gecombineerd tot sets, lekker overzichtelijk en systemen die altijd goed samenwerken. Dan is het nog steeds belangrijk om de best passende set te kiezen. Heb je daar hulp bij nodig? Plan dan een afspraak in met een van onze collega’s. Zij denken graag met je mee, want een tevreden klant begint bij een goed advies. Maak direct een afspraak!

Download de brochure Sets

De volgende fase heeft alles te maken met de planning. Van projectplanning, ontwerp, offertes, technisch advies tot EPC vragen, het planningsteam van STIEBEL ELTRON ondersteunt jou. Daarnaast hebben we een toolbox bomvol verschillende handzame en zeer praktische tools. Zoals handige Excel tools, apps en webapplicaties op het gebied van warm water, warmtepompen, ventilatie, ruimteverwarming en lucht. Enkele voorbeelden:

  • STIEBEL ELTRON Navigator voor eenvoudige systeemkeuze, duidelijke informatie en uitgebreide documentatie
  • Schakelschema zoeker voor snel het juiste hydraulische en elektrische schakelschema voor warmtepompinstallaties
  • Materiaalsamenstelling voor een genereren van een materiaallijst voor jouw project
  • Dimensionerinstool warmtepompen voor berekening van bivalentiepunt, de warmtevraag en het verwachte stroomverbruik
  • WPM-Simulator is een besturingssimulatiesoftware waarbij je ook een overzicht ontvangt van alle regelparameters met aanbeveling
Registreer je voor de toolbox

Installatie
Na de aankoop is het tijd voor de installatie. Bij al onze sets hebben we rekening gehouden met installatiegemak. Bij het ontwerpen van onze producten staan het voorkomen en reduceren van geluid centraal. De verdamper is robuust ontworpen en lamellenafstand van de verdamper is groot. Dit beperkt de luchtsnelheid en de wervelingen van lucht, waardoor geluid bijna niet te horen is. De water-aansluitingen zijn in de warmtepomp zijn al ontkoppeld zodat jij geen extra maatregelen hoeft nemen om te voorkomen dat er trillingen op het leidingsysteem worden overgedragen. Ook is de compressor op een geluid-absorberende plaat gemonteerd waardoor deze ontkoppeld is van de rest van de warmtepomp. Verder hebben we lussen gemonteerd om transport te makkelijker te maken. Alle nieuwe modellen zijn zo ontworpen dat ze bij vervanging moeiteloos op de plek van hun voorganger kunnen staan.

Wil je nou nog meer tijd besparen in het installatieproces? Dat kan! STIEBEL ELTRON biedt gratis eendaagse trainingen aan. Of het nu gaat om advies bij het samenstellen van een warmtepompsysteem, basiskennis en montage van warmtepompen of inbedrijfname en storingen van warmtepompen – wij bieden de passende training aan. Zo ben jij het beste voorbereid en klaar voor jou tevreden klanten. Meld je snel aan!

Aanmelden training

Service
De prestatie van een warmtepomp valt of staat met een goede installatie. STIEBEL ELTRON kan hier altijd in ondersteunen; een service waar Menso Buurke van Breman erg over te spreken is. “Bij de eerste keer in gebruik stellen was er iemand van STIEBEL ELTRON aanwezig om installateurs wegwijs te maken. Natuurlijk is er een handleiding, maar uitleg is prettig. Zo komt er meer verhaal bij en wordt het inzichtelijker. Het menu van een warmtepomp is heel uitgebreid, er is ook veel wat je niet gebruikt. Als er één instelling niet goed staat, werkt er iets niet. Voor ons is dit een nieuw product, dan weet je nog niet waar je naar het probleem moet zoeken. Loop je ergens tegenaan in het menu of met inregelen, dan is de Servicedienst altijd behulpzaam. Ieder probleem lost zich snel op. We maken het niet vaak mee dat een fabrikant zoveel kennis heeft van zijn eigen product.” De warmtepompen van STIEBEL ELTRON hebben nagenoeg hetzelfde menu; ken je er één, dan ken je ze allemaal.

STIEBEL ELTRON jouw partner in tevreden klanten
In elke stap van het proces naar tevreden klanten doen wij er alles aan om het jou zo makkelijk mogelijk te maken. We zijn ervan overtuigd dat onze sets, toolbox, trainingen, advies- of planningsgesprekken daarbij helpen. We willen dat jij zo zorgeloos en comfortabel je werk kunt doen. Samen zetten we Nederland op z’n kop en gaan we voor tevreden klanten.