De 4 redenen om hybride (all-electric ready) warmtepomp te installeren

De 4 redenen om hybride (all-electric ready) warmtepomp te installeren

Als installateur speelt jouw kennis en advies een belangrijke rol bij de keus die de consument maakt met betrekking tot warmtepompen. Het is belangrijk dat je de consument helpt en adviseert over de (eindeloze) keuzes en welke gevolgen deze hebben voor milieu én de rekening. Meedenken met de consument is cruciaal, niet alleen voor de korte termijn, maar ook de lange termijn. Hieronder de 4 redenen om als installateur een hybride (all-electric ready) warmtepomp te installeren!

Electriciteit heeft de toekomst
Er is vanuit de Europese Unie en de overheid bepaald dat de uitstoot van broeikasgassen drastisch naar beneden moet. Daarbij dien je vanaf 2026 bij vervanging van de cv-installaties over te stappen op een duurzamer alternatief. Niet geheel onbelangrijk: gas wordt er niet goedkoper op.

Daarom werkt STIEBEL ELTRON hard aan oplossingen voor aannemers, installateurs en consumenten, zodat iedereen kan genieten van zorgeloos comfort. Met innovatieve, milieuvriendelijke en toekomstgerichte uitvindingen.

Om jouw werk makkelijker te maken, zijn er sets ontworpen, met als nieuwste toevoeging de H-line. Met deze set is het mogelijk een hybride als all-electric ready systeem te installeren. Dit systeem werkt in eerste instantie naast de huidige cv-ketel, waarna vervolgens overgestapt kan worden naar een all-electric systeem.

Makkelijk te installeren
De verschillende sets die samengesteld zijn door STIEBEL ELTRON kunnen gezien worden als een standaardoplossing voor uiteenlopende situaties. De H-line is geschikt voor alle hybride oplossingen en bestaat uit een warmtepomp en hydraulische module. Zelf los aan te schaffen is het benodigde buffervat.

Dankzij het hydraulisch verwarmingssysteem dat is gecombineerd met een buffervat en warmtepomp, is het eenvoudig om aan te sluiten op de huidige ketel. Ook voor de consument is deze verandering minder ingrijpend, onder andere omdat de bestaande ketel mag blijven hangen. Daarnaast hebben isolatie en het afgiftesysteem invloed op het rendement van een all-electric oplossing. Een all-electric ready systeem heeft als voordeel dat de consument de keuze heeft hoe te renoveren. Wil de consument bij een wat ouder huis toch de vloer vervangen en van isolatie wil voorzien, kan dat een mooi moment zijn om ook vloerverwarming aan te leggen. Of de consument gaat de buitenmuren aan de binnenkant van isolatie voorzien, dan moeten de radiatoren van de muur; die zou je wellicht meteen kunnen vervangen door LTV-varianten. Een goede installateur adviseert niet alleen een warmtepomp maar denkt ook mee in het renovatieproces voor het ultieme rendement in de toekomst. Overstappen biedt de consument in ieder geval de keus en flexibiliteit om over te stappen op all-electric. Wanneer de portemonnee of de overheid hierom vraagt.

Geen probleem als het installeren (nog) niet zo makkelijk lijkt. Bij STIEBEL ELTRON bieden we trainingen aan op het gebied van warmtepompen of Home Comfort, zodat we de kwaliteit kunnen garanderen en elke installateur zorgeloos aan de slag kan. Meer informatie over H-line en onze trainingen vind je hier.

Geschikt voor Nederlands klimaat
De warmtepomp van de H-line werkt het beste bij temperaturen tussen de +40°C en -20°C. Dit maakt hem zeer geschikt voor het Nederlandse klimaat, aangezien het systeem geschikt is voor zowel verwarmen als koelen.

Per 1 januari 2022 moet alle nieuwbouw voldoen aan de nieuwe BENG (Bijna EnergieNeutrale Gebouwen) eisen. Één van de aanvullende eisen hiervoor is de TOjuli, ofwel “TemperatuurOverschrijding juli”. Hiermee dient oververhitting voorkomen te worden. Gelukkig kan de H-line hieraan bijdragen. Als het all-electric ready systeem aangesloten is op vloerverwarming kan de pomp namelijk ook verkoelen. Met behulp van gekoeld CV water dat door de vloerverwarming stroomt zal de temperatuur in huis afnemen. Ideaal om oververhitting te voorkomen. 

Stiller en zuiniger
Voor de consument is het belangrijkste vaak de daling in de energierekening en laten de warmtepompen van STIEBEL ELTRON hier nu net voor zorgen. Andere warmtepompen zijn of aan of uit en dit zorgt voor een overduidelijke piek in het stroomverbruik. Wat de warmtepompen van STIEBEL ELTRON uniek maakt, is het grote modulaire bereik. Door de hulp van de invertertechnologie en dit grote bereik zijn de warmtepompen bijna zuiniger met energie en werkend met precies het vermogen voor fijne temperatuur in huis.

Naast zuiniger, zijn de warmtepompen ook bijna geluidloos. Dit heeft te maken met de verdamper van alle warmtepompen. Deze is namelijk robuust ontworpen met een grote lamellenafstand. Dit beperkt de luchtsnelheid en -wervelingen, waardoor geluid van de stromende lucht bijna onhoorbaar is. De water-aansluitingen van alle STIEBEL ELTRON warmtepompen zijn standaard in de warmtepomp ontkoppeld, waardoor er geen trillingen op het leidingsysteem van de woning worden overgedragen. Ook is de compressor op een geluid-absorberende plaat gemonteerd, waardoor deze ontkoppeld is van de rest van de warmtepomp.

Zorgeloos comfort voor installateur en klant
Door een hybride (all-electric ready) warmtepomp van STIEBEL ELTRON te installeren geef je niet alleen jezelf als installateur zorgeloos comfort dankzij de gemakkelijke installatie, je voorziet de klant ook van een mooie oplossing. Voor de portemonnee en het milieu.

Download de brochure: Hybride en renovatie sets

Ben je installateur en wil je meer weten over onze warmtepompen? Of ben je benieuwd of deze set of juist de andere sets geschikt zijn voor jouw klantenkring? Plan dan gerust een afspraak met een van onze collega’s.

Maak een afspraak