Met 1 systeem klaar in projectmatige bouw

Met 1 systeem klaar in projectmatige bouw

Gebouwen moeten worden uitgerust met energiezuinige verwarmings- en warmwatersystemen die zoveel mogelijk gebruik maken van hernieuwbare energiebronnen. Daarvoor is een hoge isolatiegraad van belang. Niet gek dat adequate ventilatie belangrijker is dan ooit. Gebouwen moeten worden uitgerust met mechanische ventilatiesystemen die voor frisse lucht zorgen en verontreinigende stoffen verwijderen. Hoe fijn als je met één systeem klaar bent? Dat is de LWZ 05 CS Premium, een plug & play all-in-one systeem voor nieuwbouw!

De meest complete oplossing
De LWZ 05 CS Premium combineert de vier functies, namelijk ventilatie, verwarming, waterverwarming en koeling in één systeem. Iets wat de invertertechnologie mogelijk maakt. Het systeem kan gecombineerd worden met zowel een zonnesysteem als met een fotovoltaïsch systeem. Met een vloeroppervlakte van iets meer dan een vierkante meter is dit een zeer compact all-in-one systeem. Dit systeem is geschikt voor rijwoningen, twee-onder-een-kapwoningen en kleine vrijstaande woningen. Deze plug & play oplossing wordt geleverd met gelijkwaardigheidsverklaringen, DWG tekeningen en maatschetsen. De meest complete oplossing voor nieuwbouw.

Bespaar kosten door installatiegemak
STIEBEL ELTRON ontwerpt alle oplossingen in Duitsland met het oog op installatiegemak. Dat levert tijd en geld besparing op. Installatie is met de LWZ 05 CS Premium dan ook makkelijker dan ooit doordat alles gecombineerd is in een toestel. Alle luchtaansluitingen bevinden zich aan de bovenzijde van het toestel. Dat geeft flexibiliteit in de opstelling van het systeem. Daarnaast is de stevige designbehuizing van staalplaat gemaakt, dus dit systeem kan tegen een stootje.

Ook geschikt voor dichte bebouwing
Geluidsbeperkende maatregelen zijn door de volledige binnenopstelling en uitgebreide geluidsisolatie niet nodig. Nog een bijkomend voordeel van de binnenopgestelde warmtepomp is dat het voor aanzienlijk minder geluidsontwikkeling buiten zorgt, dus ideaal voor kleinere woningen of dichte bebouwing. Er is vrijwel geen geluidsemissie buiten. Zeker in nieuwbouw heeft dit als voordeel dat het doorgaans niet nodig is om een geluidsberekening mee te leveren. Verder is de geluidsisolatie van de luchtkanalen is zo goed doordacht dat de warmtepomp nauwelijks hoorbaar is, zelfs niet in een kleine woning.

Het belang van ventilatie
Moderne woningen zijn zo goed geïsoleerd dat er nauwelijks nog energie verloren gaat door openingen. De huidige lage energiewoningen hebben een dichte bouwschil, om warmteverlies te voorkomen. Ventilatiesystemen zijn dan ook van belang in nieuwbouwwoningen. Anders dan bij een toestel met luchtafvoer wordt bij het ventilatiesysteem van de LWZ 05 CS Premium, met luchttoevoer én –afvoer, de buitenlucht centraal aangezogen en via een kanalennet verdeeld over de luchttoevoerruimten. Bij dit systeem gebeurt de ventilatie met warmterecuperatie. De warmteterugwinning vindt plaats in een kruistegenstroomwarmtewisselaar, die tot ca. 90% van de warmte uit de afgevoerde lucht overdraagt aan de toevoerlucht.

Het grote voordeel van een centraal ventilatiesysteem is een gelijkmatige verspreiding van de verse lucht over het gehele woonoppervlakte. De uit de afvoerlucht gewonnen energie kan gebruikt worden voor het verwarmen van de aanvoerlucht. De vermogensregelende invertertechniek zorgt ook voor hoge efficiëntie. Dankzij deze techniek produceert het toestel precies de hoeveelheid warmte die op dat moment nodig is. Ook bij lage temperaturen worden op die manier hoge rendementen bereikt.

N-Line
Met elf verschillende sets heb jij voor elk nieuwbouwproject de juiste oplossing bij de hand met de N-Line nieuwbouw sets. Of het nou gaat om rijwoning, bungalow, vrijstaande woning of een project met aanvullende GIW, Geluid, BENG of tapwater eisen, voor elke nieuwbouwproject is er een standaardoplossing. Per set leveren wij standaard alle tekeningen, bestekteksten, beschrijvingen en verklaringen aan die nodig zijn. Onze sets kun jij zorgeloos toepassen in nieuwbouw.

Download de brochure nieuwbouw

Hulp nodig?
STIEBEL ELTRON heeft een eigen serviceorganisatie voor nazorg, biedt technische ondersteuning in het voortraject en regelt wanneer nodig de ingebruikname. Zo ondersteunen wij jou in het gehele proces. Heb je vragen of advies nodig? Maak vrijblijvend een afspraak! 

Maak een afspraak