Snel en makkelijk een goede warmtepomp offerte maken?

STIEBEL ELTRON-selectietool voor installateurs

In 2050 moet Nederland 95% minder broeikasgassen uitstoten vergeleken met 1990. Het doel voor 2030 is 49% minder. Vanaf 2026 is het verplicht om bij vervanging van de cv-installaties over te stappen op een duurzamer alternatief. Daarnaast is de gasprijs op dit moment ongelofelijk hoog. Niet zo gek dus dat veel consumenten staan te springen om over te stappen op een warmtepomp. Met als resultaat dat bij veel installateurs de mailbox overloopt met aanvragen voor warmtepomp offertes.

‘Ik wil een warmtepomp’
De consument hoort van alles, op het nieuws, van zijn sociale kring en leest dingen online. Op een gegeven moment is de eindklant er helemaal over uit ze willen een warmtepomp. Als eerste willen ze natuurlijk weten wat zo’n ding kost. Dus ze vragen een offerte aan voor een warmtepomp. Een email met beknopte informatie wordt gestuurd. En als je bij Bol.com iets besteld heb je het volgende dag al in huis, dus ze verwachten die offerte natuurlijk ook zo snel mogelijk in hun mailbox.

Help mijn mailbox stroomt over
Aan de andere kant zijn installateurs drukker dan ooit, dat hoeven we jou natuurlijk niet te vertellen met de 23.000 openstaande vacatures in de installatiebranche. Daar waar jij je juist bezig wilt houden met opdrachten, ben je toch ook druk met het verwerken van alle aanvragen voor warmtepomp offertes. Zonde van je tijd natuurlijk, maar anderzijds zijn het ook je potentiële klanten voor de toekomst. Je wilt weten wie offerteshoppers zijn en wie serieuze potentiële klanten. Voor de zekerheid dan toch maar iedereen een offerte sturen?

Dat kan makkelijker!
Een offerte maken kan een hoop werk zijn. Het aanbod in warmtepompen is namelijk groot en vaak onoverzichtelijk. Daar hebben we verandering in gebracht. Met de sets van STIEBEL ELTRON heb je voor elk project snel de best passende oplossing geselecteerd. Met specifieke sets voor zowel renovatie als nieuwbouw heb je altijd de juiste combi van warmtepomp en boiler voor jouw klant. Daarvoor heb je natuurlijk nog steeds wel wat informatie nodig van de klant, maar de juiste match is vervolgens snel gemaakt.

Download brochure sets

In een paar klikken de juiste set
Om snel en makkelijk tot de juiste set te komen, hebben we de STIEBEL ELTRON selectietool gemaakt. Het enige wat jij hoeft te regelen is de informatie van de klant, zoals bijvoorbeeld bouwjaar, mate van renovatie, woonoppervlakte en gezinssamenstelling. Doorloop met deze gegevens de tool en met een paar klikken kom jij op de best passende set voor jou klant. Waar je ook gelijk alle informatie over deze set vindt. Zo maak jij snel en makkelijk een goede warmtepomp offerte!

Naar de selectietool

Nog meer tijd besparen?
Wil je nog meer tijd besparen in het gehele proces? Dat kan! Volg gratis trainingen van STIEBEL ELTRON op het gebied van Advies & Samenstellen warmtepompsystemen, Basiskennis & montage of Inbedrijfname & Storingen. Zo maak je niet alleen snel en makkelijk een goede warmtepomp offerte, maar wordt het monteren, inbedrijfnemen en oplossingen van storingen ook makkelijker en sneller. Vind hier alle trainingen.